Binnen de keten hebben wij, ieder binnen zijn eigen speelveld, de maximale voedselveiligheids- en organisatorische certificeringen in huis. EXSA Europe is IFS broker higher level gecertificeerd. De standaard eisen zoals Global Gap en Europese MRL en daarnaast klant specifieke standaarden zoals voor Europese retailers zijn binnen onze organisatie verankerd.

Waar mogelijk maken wij gebruik van IFS gecertificeerde leveranciers en dienstverleners.

Binnen EXSA Europe hebben wij een specifiek klant-registratie systeem opgezet dat continue wordt onderhouden met nieuwe data vanuit MRL testen binnen de keten. Dit gekoppeld aan een waterdicht traceability systeem geeft ons de mogelijkheid om het juiste fruit naar de juiste klant te leveren.

MVO
Ethisch verantwoord ondernemen staat bij EXSA Europe zeer hoog in het vaandel. Op dit moment zijn al onze eigen telers bij SEDEX aangesloten. SEDEX is een organiserende en controlerende organisatie waarbij bepaalde minimale teler aan minimale eisen moet voldoen op gebied van verantwoord ondernemen. Voor meer info zie www.sedex.com
Daarnaast hebben wij binnen de organisatie ook een aantal initiatieven ontwikkeld waarbij de lokale medewerkers of milieu centraal staan. Dit is onder andere een kinderopvang en een rusthuis voor ouderen in de Doorns, een belangrijk productiegebied in Zuid-Afrika.
Een groot project voor spekbomen ter bevordering van een vruchtbare grond is tevens een initiatief. Spekbomen kunnen op de meest droge rotsgrond bloeien, doormiddel van aanplanting van deze bomen is er weer CO2-uitstoot en zal de grond weer vruchtbaar maken.

Ook in de toekomst staan er een aantal nieuwe projecten te boek waarvan wij u op de hoogte houden.


 
Restricted Content Login